Filmpjes

Bekijk hier de sfeerfilm die gemaakt is van het congres.

Tijdens het plenaire programma werd een filmpje getoond dat we hebben laten maken over kinderen in de Bibliotheek

Verslaglegging

Verslaglegging van verschillende deelsessies is gedaan door het team van Biebtobieb. U vindt meer info in de open groep op Biebtobieb. Hier zijn o.a. alle (beschikbare) presentaties van de deelsessies te vinden (net als op de congreswebsite).

Storify

Gedurende de dag was het congres op meerdere momenten trending topic. Bekijk de Storify van de dag en doorloop een aantal hoogtepunten.

Vlogs gemaakt door kinderen

In vlog 1 ontmoeten jullie Karlijn, onze vlogster. Alle vlogs zijn onder haar begeleiding gemaakt, vlogs 2 t/m 5 samen met de aanwezige kinderen.

  • In vlog 1 zien we dé opening het Nationale Bibliotheekcongres.
  • In vlog 2 bezoekt Sien, Kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond, het Inspiratieplein.
  • In vlog 3 interviewt Loujein, wereldvlogger afkomstig uit Syrië, schrijver Jan Terlouw.
  • In vlog 4 volgt Luuk, Jeugdprins Carnaval Oeteldonk/Den Bosch, de workshop 'Verhalen bouwen met LEGO education'.
  • In vlog 5 interviewt Jan Dirk, Voorleeskampioen 2016, Tako Rietveld dagvoorzitter van het Nationale Bibliotheekcongres 2017.

Opnames studiogesprekken

Petra Possel, bekend van de NPO 1 radioprogramma’s Mangiare! en Kunststof, interviewde ook dit jaar weer een aantal interessante studiogasten en vroeg hun naar hun drijfveren. Dit jaar zijn alle studiogesprekken volledig opgenomen (met beeld en geluid) en terug te kijken. Achtereenvolgens:

Nice to know

Het Nationale Bibliotheekcongres 2017 was voor De Nieuwe Kolk hun grootste congres uit de geschiedenis. Assen Stad publiceerde hierover het volgende nieuwsbericht.